Увага!

2017-02-13

Останнім часом у мережі Інтернет активно поширюється інформація про те, що серед українських підлітків стає популярною гра «Зникни на 24 години», під час якої діти мають самовільно залишити домівку на добу і не повідомляти про своє місцезнаходження батькам.

З метою профілактики з учнями та батьками НВК проведено години спілкування, обговорення на батьківських зборах.

1-4 класи "Будь обережний в соціальних мережах"

5-9 класи "гра «Зникни на 24 години»"

Останнім часом у мережі Інтернет активно поширюється інформація про те, що серед українських підлітків стає популярною гра «Зникни на 24 години», під час якої діти мають самовільно залишити домівку на добу і не повідомляти про своє місцезнаходження батькам.

Повідомляє ГУ НП в Запорізькій області

Страшно подумати, на який ризик себе свідомо наражають неповнолітні. До того ж така розвага несе в собі небезпеку ще й тому, що працівникам поліції під час першочергових розшукових заходів важко встановити чи дитина дійсно безвісно зникла та може потрапити у небезпеку, чи вона просто «грається».

Незважаючи на те, що в територіальних підрозділах поліції Запорізької області не зареєстровано жодного випадку самовільного залишення дому дітьми через участь у цій грі, а розповсюджена інформація в мережі Інтернет не відповідає дійсності, правоохоронці проводять низку профілактичних заходів.

Так з метою захисту прав і інтересів дітей, попередження вчинення правопорушень з боку неповнолітніх і стосовно них, популяризації сімейного способу життя, недопущення поширення екстремальних розваг серед підлітків інспектори превентивної діяльності усіх відділків Запорізької області проводять у навчальних закладах семінари, вікторини, виховні години, уроки.

Також працівники поліції звертаються до батьків із проханням краще слідкувати за своїми нащадками, цікавитися їхніми захопленнями та життям.

Відділ комунікації

поліції Запорізької області

Поліція Запоріжжя звертається до батьків із проханням слідкувати за поведінкою своїх дітей у зв’язку із поширенням серед підлітків небезпечної забави.

Останнім часом у соціальних мережах серед підлітків поширюється небезпечна розвага «хочувигру», кінцевим результатом якої є суїцид. У «забаві» здійснюється «обробка» нестійкої дитячої психіки у переломному віці від 10 до 17 років обіцянками «зрозумілого» та «кращого світу» попереду.

За умовами «гри» треба пройти декілька етапів по спричиненню собіушкоджень на тілі та розмовами вночі по «Скайпу». Після цього «куратори» збирають особисту інформацію про дитину та починають контролювати її поведінку, надсилаючи через соціальні мережі повідомлення з вказівками завдання собі шкоди. У результаті це може призвести до невідворотних наслідків.

Тож у зв’язку з цим працівники відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Запорізькій області звертаються до батьків із проханням слідкувати за поведінкою своїх дітей. Спілкуйтеся з ними частіше, звертайте увагу на соціальні мережі, які відвідують ваші нащадки. Важливо слідкувати за режимом дня дитини, звертати увагу на її тіло (чи немає на ньому порізів або інших ушкоджень), знати коло друзів та захоплень дитини.

Зрозуміти, що дитина потрапила до такої групи, можливо по записам у соціальній мережі «ВКонтакте», в яких будуть обігруватися наступні вирази «Тихий дом», «Морекитов», «F58», «F57», «d28», «хочувигру». Також спостерігається захоплення віршами та музикою депресивного характеру.

Відділ комунікації

поліції Запорізької області

Кiлькiсть переглядiв: 319

Коментарi