Шлях до Тараса

2017-03-10

9 березня українці відзначають 203-й день народження Великого Кобзаря. З цієї нагоди у КЗ «Терсянський НВК» пройшли тематичні заходи із вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка - видатного українського поета, письменника та художника. Ця людина стала без перебільшення символом української нації, абсолютно кожен українець знає його ім’я, розуміє хто це.

Святкову атмосферу у школі створила вчитель української мови і літератури Сичова Н.Г. та колективи 3, 5,9,11 класів з літературно- музичною композицією «Шлях до Тараса».

Діти із захопленням сприйняли ідею проведення такого свята. Більшість з них вирішили продемонструвати власні навики декламування, вивчивши поетичні рядки Т.Шевченка напам’ять. З великим піднесенням співали пісні на слова Т.Г. Шевченка «Зоре моя вечірняя», «Думи мої, думи», «Зацвіла в долині червона калина». Із захопленням учні слухали діалог матері – кріпачки з маленьким Тарасиком про тяжку долю українців.

Глибокою повагою до творчості геніального українського поета був пронизаний весь весняний день. І можна з впевненістю сказати, що творчість великого Кобзаря відгукнулась в серці кожної дитини гарячою любов’ю до рідної України.

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi